Campanya de abonaments temporada 21-22

El Levante UD comença hui, 22 de juny, la campanya d'abonaments per a la temporada 21-22, mitjançant la plataforma: abonos.levanteud.com, o entrant en la pàgina web oficial (www.levanteud.com). El club ha decidit, a causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19, facilitar la gestió per a renovar l'abonament o fer un alta nova via online.

L'abonament inclou tots els partits de Lliga i de Copa del Rei que se celebren en l'Estadi Ciutat de València.

La campanya es presenta sota el lema ‘Calfa que ixes’ amb la intenció de dotar de protagonisme als nostres aficionats. Després de tants mesos sense poder comptar amb el seu suport, el club vol ressaltar la importància de la seua figura i generar un clima de comunió en el nou Ciutat de València, dotat de millores per a viure una experiència única el dia de partit per part de l'espectador.

El club manté, respecte a les anteriors campanyes d'abonaments, la bonificació per fidelitat per a la següent temporada, el criteri de posar en valor la condició d'abonat-accionista per exemple en la prioritat d'accés a l'estadi i els mètodes de devolució de l'import de l'abonament en el cas de no poder gaudir de tots els partits.

A més, aquesta campanya compta amb algunes novetats com el servei de renovació en línia amb un centre d’atenció telefònica, el canvi de denominació de la Grada Central (Tribuna Est) i la Tribuna (Tribuna Oest), el regal d'una bufanda commemorativa d'aquesta nova campanya a tots els abonats en el moment de recollir l’abonament o la implantació d'un criteri per a ordenar l'antiguitat dels abonats amb la intenció d'activar campanyes i accions per a reconèixer la seua fidelitat.

BONIFICACIÓ PER FIDELITAT

El club pretén premiar la fidelitat dels seus abonats, una temporada més, i manté la promoció de bonificació per assistir a tots els partits oficials (Lliga i Copa) de la temporada 21-22. S'aplicarà una bonificació en l'abonament de la temporada 22-23 del 30% sempre que s'haja assistit al cent per cent dels partits com a local, tant de Lliga com de Copa. Si l'abonat no poguera acudir a tots els partits, per les possibles restriccions imposades per les administracions públiques relacionades amb la COVID-19, el càlcul d'assistència es farà proporcionalment sobre els encontres que haja pogut accedir a l'estadi. El club manté la possibilitat de la cessió de l'abonament, com les anteriors temporades, perquè així no es quede cap abonament sense utilitzar i els seients de l'estadi estiguen ocupats.

Per a beneficiar-se del 30% de descompte si s'assisteix al 100% de partits oficials (Lliga i Copa) cal tindre com a mínim una acció.

NOU ORDRE D'ANTIGUITAT DELS ABONATS

El Levante UD ha decidit establir un ordre d'antiguitat dels seus abonats amb el propòsit d'activar diferents campanyes i actes de reconeixement. El club ha quantificat l'històric d'abonats de les últimes 21 temporades, ja que abans no hi havia documentació sobre aquest tema, la qual cosa ha condicionat fins hui poder organitzar-los per antiguitat.

Per tant, l'ordre queda establit per haver sigut titular de l'abonament de manera consecutiva durant les últimes 21 temporades. Els que hagen complit aquest requisit seran ordenats per edat, és a dir, l'abonament més baix serà el que més edat tinga. A partir d’ací, el número de l'abonament i per tant la seua antiguitat, anirà de major a menor edat i de més a menys anys com a titular de l'abonament.

CRITERIS ASSISTÈNCIA

En funció de les possibles mesures sanitàries que adopten les administracions públiques per la COVID-19 hi ha la possibilitat que l'aforament es veja reduït. En aquest cas tindran prioritat d'accés a l'estadi els abonats accionistes posseïdors d'una acció almenys. En segon lloc, la prioritat vindrà determinada per la data del pagament de la renovació de cada abonat. I en tercer lloc les altes noves, amb preferència per als casos de canvi de zona d'un abonat. Aquestes altes noves són d'abonats que ja han renovat el seu abonament, però que han canviat de zona en l'estadi.

DEVOLUCIÓ

En el cas de mantindre's l'emergència sanitària per la COVID-19 i que les restriccions de les administracions públiques impediren als abonats assistir a la totalitat dels encontres, el club posarà en marxa un mètode de devolució de l'import del seu abonament.

El club facilitarà tres possibilitats de compensació per als abonats que hauran de sol·licitar-se de manera en línia en https://abonos.levanteud.com/mi_abono

OPCIÓ 1 - Devolució en efectiu o en xec bancari del percentatge de diners de l'abonament no gaudit. En sol·licitar aquesta opció es desplegarà un calendari en la web i serà imprescindible sol·licitar cita prèvia de dia i hora per a acudir a les oficines. No s'atendrà a ningú que no tinga cita prèvia amb la finalitat d'evitar cues i aglomeracions i poder mantindre la distància de seguretat recomanada.

OPCIÓ 2 - Donació, del percentatge de diners de l'abonament no gaudit, a la Fundació Cent Anys Levante UD per a col·laborar amb les activitats i els projectes socials de l'Àrea Social, així com la seua aposta i compromís amb l'esport inclusiu. (Coneix més de la Fundació en la web https://www.fundacionlevanteud.org/va). Els que trien aquesta opció rebran un certificat de la donació per a les deduccions fiscals.

OPCIÓ 3 - Convertir el percentatge de diners de l'abonament no gaudit en un saldo a favor per a gastar en productes de les tendes oficials o en un futur abonament.

Aquestes tres possibilitats de compensació estaran vigents fins al 30 de juny de 2022. Tots aquells abonats que passat aquest temps no hagen seleccionat cap de les tres, automàticament se'ls aplicarà l'OPCIÓ 3.

PROCEDIMENT EN LÍNIA DE RENOVACIÓ

L'abonat interessat pot gestionar la renovació mitjançant la web corporativa del club (https://www.levanteud.com) o de l'aplicació Granota Fan Club.

En entrar ha d'accedir a la pestanya ABONAMENTS, en la web del club, introduir el seu número d'abonat i DNI. Per a continuar la gestió és imprescindible conèixer el seu número d'abonat de la temporada 19-20.

Per a conèixer el seu número d'abonat ha d'introduir el número del seu DNI en la pestanya “CONSULTA EL NÚMERO D'ABONAT”.

Una vegada s'accedeix a la zona d'abonat, ha d’omplir tots els camps obligatoris per a tramitar la renovació.

El sistema calcularà el preu final havent inclòs el 60% de descompte si ha complit els requisits de la promoció d'assistència a nombre de partits oficials de la temporada 19-20 tenint almenys una acció. A més, el club manté el descompte de 60 euros a tots els que posseïsquen quatre o més accions.

A més, l'abonat, abans d'efectuar el pagament, podrà destinar la totalitat o part del saldo del seu moneder granota, sempre que tinga diners en aquest. Recordem que, a causa de la impossibilitat d'assistir a l'estadi durant la passada temporada i quedant pendents sis partits de LaLiga 19-20 en l'estadi, els abonats que no van sol·licitar la devolució de l'import proporcional de l'abonament de la 19-20, el van acumular en el seu moneder granota.

PROCEDIMENT EN LÍNIA D'ALTES NOVES

L'interessat pot gestionar l'adquisició de l'abonament per mitjà de la web corporativa del club (www.levanteud.com) o de l'aplicació Granota Fan Club a partir de l'u de juliol.

Ha d'accedir a la pestanya ABONAMENTS, en la web del club, i seleccionar l'opció ALTA NOVA. Aleshores, li apareixerà el mapa de localitats de l'estadi perquè trie entre les que estiguen lliures. Podrà bloquejar, durant 15 minuts, els seients triats per a finalitzar la compra.

Una vegada seleccionat el seient haurà d'introduir les dades del nou abonament. Cal tindre en compte que per cada identitat diferent és imprescindible adjuntar el DNI escanejat de cadascuna d'elles.

PROCEDIMENT RENOVACIONS AMB CANVI DE ZONA

L'abonat interessat pot gestionar la renovació per mitjà de la web corporativa del club (www.levanteud.com) o de l'aplicació Granota Fan Club a partir de l'u de juliol.

Ha d'accedir a la pestanya ABONAMENTS, en la web del club, introduir el seu número d'abonat i DNI. Per a continuar la gestió és imprescindible conèixer el seu número d'abonat de la temporada 19-20.

Per a conèixer el seu número d'abonat ha d'introduir el número del seu DNI en la pestanya “CONSULTA EL NÚMERO D'ABONAT”.

Una vegada s'accedeix a la zona d'abonat, ha d'omplir tots els camps obligatoris per a tramitar la renovació i pressionar el botó CANVI DE ZONA.

Aleshores, li apareixerà el mapa de localitats de l'estadi perquè trie entre les que estiguen lliures. Podrà bloquejar, durant 15 minuts, els seients triats per a finalitzar la compra.

El sistema calcularà el preu final havent inclòs el 60% de descompte si ha complit els requisits de la promoció d'assistència a nombre de partits oficials de la temporada 19-20 tenint almenys una acció. A més, el club manté el descompte de 60 euros a tots els que posseïsquen quatre o més accions del club.

A més, l'abonat, abans d'efectuar el pagament, podrà destinar la totalitat o part del saldo del seu moneder granota, sempre que tinga diners en aquest. Recordem que, a causa de la impossibilitat d'assistir a l'estadi durant la passada temporada i quedant pendents sis partits de LaLiga 19-20 en l'estadi, els abonats que no van sol·licitar la devolució de l'import proporcional de l'abonament de la 19-20, van acumular aquest import en el seu moneder granota.

FORMES DE PAGAMENT

Dins del sistema telemàtic es podran seleccionar dues formes de pagament:

1.- Targeta de crèdit/dèbit

2.- Finançament

Una vegada efectuat en línia tot el procediment de renovació/alta, requisit imprescindible per a finançar, en el moment en què tries aquesta opció, apareixerà un calendari per a sol·licitar cita prèvia i ser atés en l'estadi.

Es podrà finançar entre tres, sis o nou mesos amb CAIXA POPULAR *.

La gestió per a finançar l'abonament amb CAIXA POPULAR solo es podrà realitzar estadi Ciutat de València.

*Oferta financera de CAIXA POPULAR i subjecta a la seua autorització.

Documentació necessària: Document identificatiu en vigor, justificant bancari (ha de ser titular del compte) i IRPF (autònoms), nòmina o justificant de la pensió.

Exemple 1:

Abonament de 300 € a 9 mesos. TIN 0% TAE 10,35%. 4% comissió d'obertura a pagar en la primera quota. Primera quota 45,33 € (33,33 € quota + 12 € comissió d'obertura), resta de quotes: 33,33 €, última quota 33,36 €. Total degut 312 €.

Exemple 2:

Abonament de 300 € a 6 mesos. TIN 0% TAE 11,05%. 3% comissió d'obertura a pagar en la primera quota. Primera quota 59 € (50 € quota + 9 € comissió d'obertura), resta de quotes: 50 €, última quota 50 €. Total degut 309 €.

Exemple 3:

Abonament de 300 € a 3 mesos. TIN 0% TAE 12,91%. 2% comissió d'obertura a pagar en la primera quota. Primera quota 106 € (100 € quota + 6 € comissió d'obertura), resta de quotes: 100 €, última quota 100 €. Total degut 306 €.

FACTURA

Els abonats que desitgen sol·licitar l'emissió de la factura han de fer-ho just abans de pagar en línia o just abans de sol·licitar la cita per a finançar.

RECOLLIDA ABONAMENT

Una vegada finalitzada la gestió de renovació o alta nova, en la mateixa web, apareixeran els punts de recollida i triaràs el dia i l'hora per a concretar la teua cita prèvia. En el moment de la recollida, et recordem que rebràs gratuïtament la bufanda commemorativa de la campanya d'abonaments.

Punts de recollida:

1.- Tenda Granota Estadi Ciutat de València (C/Sant Vicent de Paül, 44)

2.- Tenda Granota Colón (Plaça dels Pinazos, 6)

3.- Macron Store València (C/ General Avilés, 42)

En el cas que vosté no puga anar per l'abonament pot autoritzar la recollida a una persona. Aquesta persona presentar un document d'autorització per a aqueixa gestió signada pel titular de l'abonament, així com una fotocòpia del DNI o document identificatiu en vigor de l'abonat.

CANVI DE DENOMINACIÓ: GRADA CENTRAL I TRIBUNA

Després de les finalització de la Fase I de la remodelació de l'estadi Ciutat de València, amb la instal·lació de la nova coberta perimetral, s'ha decidit el canvi de denominació de la ‘Grada Central’ al nom de ‘Tribuna Est’ i de ‘Tribuna’ a ‘Tribuna Oest’.

PREUS

INICIDÈNCIES AMB L'ASSISTÈNCIA AL CIUTAT DE VALÈNCIA

En el cas que un o diversos partits de la temporada 21-22 estiguen subjectes a una limitació d'aforament, el club, mitjançant la plataforma ABONAMENTS, informarà l'abonat si pot assistir al partit o no. El recompte final d'assistències de cada abonat, per a veure's beneficiat de la bonificació de la temporada 22-23, vindrà determinat pel nombre de partits autoritzats publicats en la citada web.

En relació amb els beneficis que el club concedeix per l'assistència a tots els partits, el club publicarà en https://abonos.levanteud.com/mi_abono, en un màxim de 72 hores després de la finalització del partit disputat en el Ciutat de València, el control d'assistència, podent així l'abonat verificar l'assistència o absència a aquest partit. El termini perquè l'abonat puga realitzar qualsevol reclamació, que considerara pertinent amb vista a eventuals incidències que pogueren sorgir amb motiu de l'assistència als partits, serà de DEU dies naturals des de la seua celebració, de tal manera que, transcorregut aquest termini, no serà atesa cap reclamació. La presentació de la reclamació per l'abonat en l'indicat termini no implica que la mateixa haja de ser necessàriament atesa pel club, perquè el Levante UD SAD es reserva apuesta decisió en funció de les circumstàncies de la incidència esdevinguda.

ABONAMENT INFANTIL

Aquesta campanya es manté l'ABONAMENT INFANTIL. Es podran beneficiar d'aquest descompte tots els nascuts entre l'1 de gener de 2007 fins al 31 de desembre del 2016. No és necessari ser accionista.

Imprescindible presentar DNI en vigor, o el passaport en vigor o el llibre de família.

ABONAMENT JUVENIL

Aquesta campanya es manté l'ABONAMENT JUVENIL. Es podran beneficiar d'aquest descompte tots els nascuts entre l'1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre del 2006. No és necessari ser accionista.

Consultar preu en les taules superiors.

Imprescindible presentar DNI en vigor.

ACCIONISTES

Els accionistes del Levante UD continuaran gaudint d'un preu especial en els abonaments. Recordem que per a poder adquirir el passe a preu d'accionista caldrà ser titular de, almenys, QUATRE accions. D'altra banda, per a acollir-se a la promoció de fidelitat de la temporada 22-23 només és necessària una acció.

El descompte en l'abonament adult i juvenil és de 60 euros i en l'abonament infantil el 50% del preu.

Recordem que el termini per a adquirir accions està obert i que pot efectuar-se en qualsevol moment per a ser efectius els seus avantatges en la present campanya d'abonaments.

CENTRE D’ATENCIÓ TELEFÒNICA

El club ofereix un dispositiu de centre de trucades, amb els números 96 001 19 07 / 673 89 57 22, per a atendre els dubtes i ajudar en les gestions a tots aquells aficionats que ho necessiten. L'horari d'atenció serà de dilluns a divendres de 9.30 a 14.30 i de 17.00 a 20.00 hores.

A més, el club ofereix l'opció de posar-se en contacte amb nosaltres via correu electrònic: abonos@levanteud.es

PERÍODES

El període de renovació dels abonaments, corresponent a la temporada 21-22, serà del 22 de juny al 16 de juliol, data fins a la qual tindrà reservat el seu seient.

A partir de l'u de juliol s'iniciarà el període de noves altes en les localitats lliures.

La fase de canvi de localitats serà els dies 21 i 22 de juliol. Els abonats de la campanya 21-22 que decidisquen canviar el seu seient a una d'una zona superior hauran d'abonar la diferència de preu. Si el canvi és a una zona de preu inferior, no se li retornarà la diferència.

A partir del 23 de juliol, continuarà la campanya d'altes i renovacions (conclòs el termini de reserva de localitats) de manera presencial en el 'Ciutat de Valéncia'.